Primele impresii despre ProfitShare 2.0

Posted on 08/05/2013 de

4


Pe scurt, pot spune că oamenii au studiat foarte bine piața de afiliere și au oferit în ProfitShare 2.0 chestiile esențiale pentru un afiliat. Testele le-am început de ieri, așa că nu pot emite prea multe păreri. Tocmai de asta titlul articolului este Primele impresii despre ProfitShare 2.0 și nu Review ProfitShare 2.0.

Față de versiunea anterioară, cel mai mult apreciez ușurința cu care se generează un link de afiliat. Te ajută pur și simplu să scurtezi niște pași. Adică, bagi linkul către produs și ți-l transformă rapid într-un link de afiliat. O altă chestie pe care o apreciez foarte mult este păstrarea proprietăților linkurilor de afiliat mai vechi din rețeaua eMAG. Eu încă obțin comisioane din ele, cu toate că am trecut deja la ProfitShare 2.0.

ProfitShare 2.0

Despre metodele de plată a scris deja Dumitru Postolachi aici un articol foarte bun, așa că n-am să repet subiectul. Cu toate că sunt încă nostalgic după posibilitatea de a alege un voucher de cumpărături + 5% bonus drept formă de plată a câștigurilor din afiliere. Mi-am utilat peste 70% din apartament cu electronice și electrocasnice datorită acestor vouchere eMAG și e normal să fiu nostalgic :). Dar înțeleg conceptul, înțeleg că ProfitShare 2.0 este la un alt nivel acum, nivel pe care vor să-l mențină cu afiliați eficienți care doresc să facă bani buni din așa ceva.

În rest, despre ProfitShare 2.0 trebuie să spun că am descoperit un dashboard mult îmbunătățit și un sistem de raportare magnific, care ajută la analiza și îmbunătățirea conversiilor.

Însă cea mai interesantă parte este că ProfitShare 2.0 nu lucrează acum numai cu eMAG, ci și cu alte magazine online puternice precum Flanco, ElectroFUN și PCFun. Deci, afiliatul are mai multe posibilități de promovare a magazinelor online ce au o rată de conversie bună. Vestea și mai bună este că ProfitShare 2.0 își va extinde rețeaua de magazine online cu mult mai mulți furnizori online. Astfel, în scurtă vreme, tind să cred (dacă nu, sper) că vom putea promova magazine dedicate de jucării și accesorii pentru copii, magazine online de îmbrăcăminte și încălțăminte (unde se pot obține comisioane frumușele), magazine online de parfumuri sau bijuterii și, de ce nu, furnizori de servicii precum hosting web.

Cert este că cei de la ProfitShare 2.0 vor alege atent partenerii pentru a-și păstra notorietatea pozitivă a brandului și pentru a ajuta afiliații să obțină comisioane. Cel puțin asta am înțeles eu din comunicatele de presă în care printre rânduri era prezentată și strategia.

Ce aș mai adăuga?

Fie că ne place sau nu, sunt foarte mulți oameni care folosesc platforme free de blogging, dar care scriu al naibii de bine, au de multe ori o comunitate mult mai însemnată decât alte bloguri pe domeniu propriu și merită facilități de afiliere. Și mă refer mai mult la articole de informare și îndrumare care să se regăsească în biblioteca ProfitShare 2.0.

Ce vreau să spun se rezumă doar la WordPress.com (adică numeblog.wordpress.com). Politica lor nu prea permite linkuri de afiliere prin articole sau pe blog, dar există și niște variante viabile. 1. Îți cumperi maparea de 13 dolari către un domeniu propriu, iar atunci cei de la Automattic vor fi mai permisivi cu linkurile pe care le adaugi. 2. Nu faci exces de linkuri de afiliere (ideal ar fi ca la maximum 2 din 5 articole să ai astfel de linkuri, indiferent de formatul lor sau chiar tipul de platformă folosit – fie și instalare proprie de CMS Wordpres). 3. Platforma de afiliere să ofere mai multe formate de linkuri de afiliere care să arate sănătos, astfel încât WordPress.com să nu le depisteze atât de ușor (la un moment dat, s-ar putea să ia la ochi până și linkurile de tip bit.ly).

Cam asta îmi vine în minte acum despre ProfitShare 2.0, iar dacă vă întrebați ce vă recomand, ei bine, vă recomand să vă băgați în ProfitShare 2.0 imediat ce aveți ocazia și să începeți să câștigați bani folosindu-vă de talentul și inteligența voastră.

De asemenea, aștept și comentarii cu impresii despre ProfitShare 2.0 din partea celor care l-au testat deja.

Reclame
Posted in: Internet